Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

PREP

Datum och information
18-19 september 2020
Romantiskt uppstartsdygn på Bjärka Säby slott utanför Linköping

23:e, 29:e september och 5:e oktober
Kvällspass, ca 18-21 i Cupolen, Linköping

10 oktober
Avslutande heldag i Cupolen, Linköping


PREP kom till utifrån en önskan att hjälpa par att få större glädje i sitt förhållande eller att hitta tillbaka till glädjen de hade när de blev tillsammans. Tanken var att ge verktyg till att förbättra kommunikationen i förhållandet och att sätta fokus på det som kan stärka förhållandet och gemenskapen.

Programmet är ett resultat av mer än 25 års forskning omkring vad som skapar goda relationer. Det ger en möjlighet och en hjälp att lära känna varandra och sig själv bättre. PREP löser inte alla problem men vill ge en hjälp till fördjupning och mer glädje i relationen.

PREP används i kyrkor och i andra sammanhang som jobbar för varmare och starkare relationer bl.a. vid familjerådgivningar och mödravårdscentraler. Ett arbete som slagit väl ut. PREP – ”the Prevention and Relationship Education Program”1 är ett pedagogiskt arbete (inte terapi). Det har en förebyggande funktion och är inte till för par i akut kris. I sådana fall bör man söka hjälp hos själavårdare eller familjerådgivning.

Kursinnehåll
Under kursen lär man sig bland annat hur man tyder varningssignaler, hittar vägar till bättre kommunikation och konfliktlösning och hur man kan ta tillvara på de goda stunderna. Kursen behandlar även hur man kan ta vara på varandras olikheter på ett positivt sätt, om förlåtelse och förpliktelser och om intimitet och sexualitet.

De viktigaste målen är att:
förbättra kommunikationen och öva konstruktiva sätt att hantera konflikter.
klargöra förväntningar och grundprinciper för parförhållandet.
bevara och utveckla glädje, vänskap och intimitet i förhållandet.
hjälpa paret att utarbeta en gemensam överenskommelse för hur relationen ska utvecklas.
ge verktyg för att öka och bevara ett långsiktigt engagemang för varandra.

Kursupplägg
Kursen är till för par oavsett ålder och hur länge man varit tillsammans eller varit gifta. Det är dock en fördel om man inte blivit ihop alldeles nyligen. Kyrkvana krävs inte!

Under en kurskväll varvas korta föredrag med uppgifter, som man arbetar med parvis, med tillgång till en handledare. Man behöver inte lämna ut sig själva eller sin relation i storgrupp.

Kostnad
Kursen kostar 2700 kr/par och då ingår ett helpensionsdygn på Nya Slottet Bjärka-Säby, fika vid övriga kurstillfällen, för- och eftermiddagsfika samt lunch på avslutningsdagen och kurslitteratur. Rummen är enkelrum med en extra madrass på golvet på Nya Slottet, alternativt dubbelrum (två enkelsängar) med toalett på rummet i slottsannexet.

För 2900 kr/par finns ett begränsat antal dubbelrum på slottet (med toalett i korridoren).

Covid-19 – begränsat antal platser
Vi följer naturligtvis utvecklingen och rekommendationer från myndigheter gällande Covid-19 för att inte utsätta någon för risk. Om Prep inte kommer att kunna genomföras så betalas erlagda avgifter tillbaka. Vi har också ändrat så att större distans hålls mellan paren under hela kursen och har därför minskat antal platser på kursen. Vi ser också över möjligheten att vara med på distans på alla tillfällen utom uppstartsdygnet, även om vi rekommenderar alla att vara med på plats om det inte finns goda skäl till avstå, t.ex. för att följa myndigheternas vid tidpunkten gällande rekommendation.

Boka er plats online nu
Det är enkelt att boka era platser online här!

Kontakt och frågor
Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss som anordnar PREP-kursen så tveka inte att maila till: prep@preplinkoping.se
Se också hemsidan preplinkoping.se.