Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Gudstjänst från Nya Slottet, Bjärka-Säby.

Svt sänder fyra gudstjänster från från Nya Slottet i Bjärka-Säby. Slottet tillhör Pingstkyrkan Linköping och ligger ca 2 mil söder om Linköping vackert beläget mellan Stora Rängen och Stångån. Det var 1980 som familjen Ekman donerade slottet och slottsparken till Pingstkyrkan Linköping som sedan dess renoverat slottet och kompletterat med bland annat en annexbyggnad för övernattning och lägerverksamhet. I Nya Slottets östra flygel inreddes år 1878 ett slottskapell och det är från kapellet som gudstjänsten sänds.

Sänds på SVT 2 Kl 10.00 med repris söndag kväll och måndag eftermiddag.
Gudstjänster kan också ses på SVTplay.se i 6 månader framöver.

Söndag 31/1

Marcus Sönnerbrandt pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Linköping bjuder in Linalie Newman, missionsdirektor, Evangeliska frikyrkan till ett ekumeniskt bibelsamtal. Samtalet utgår från kyrkoårets tema ”Nåd och tjänst”. Bibletexterna är hämtade från Jer 9:23-24 och Matt 20:1-16. Medverkar gör också Robert Eriksson med stråkkvartetten Omorfia. Robert är pastor & föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg men verkar också som författare och musiker. Det blir också sång av en sånggrupp från församlingen.

 

Söndag 14/2

Marcus Sönnerbrandt pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Linköping bjuder in Anders Arborelius, biskop för Stockholms katolska stift, till ett bibelsamtal som berör dagens bibeltexter men också fasta och hur man i olika traditioner ser på den. Det är fastlagssöndagen och några dagar innan fastan inleds. Så därför börjar vi i caféet med en semla.

Emelie Hallman sjunger ett par solosånger men också tillsammans med en mindre sånggrupp. Det blir ett klassiskt pianostycke med frälsningsofficeren Nicolaj Vollburg, Preludium B-Dur, Op 17 nr 6. Några av Pingstkyrkans ungdomar sjunger också och dom leds av Emanuel Waldemar.

Söndag 21/2

Marcus Sönnerbrandt pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Linköping bjuder in Joakim Lundkvist, pastor Livets Ord Uppsala, till ett bibelsamtal som berör dagens tema ”i prövningens stund” med utgångspunkt från Heb 4:14-16 och Matt 4:1-11. Programmet börjar på slottsvinden i Lewi Pethrus, Pingströrelsens grundares, bibliotek som sen några år tillbaka finns på Nya Slottet.
Det blir solosång av Maria Gustin Bergström ackompanjerad av sin make Mikael Bergström. Några av Pingstkyrkans ungdomar sjunger också och dom leds av Emanuel Waldemar.

Söndag 28/2 

Marcus Sönnerbrandt pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Linköping bjuder in ärkebiskop Antje Jackelen till ett bibelsamtal om dagens bibeltexter från Matt 15:21-28, om kvinnan som ber Jesus om hjälp för sin dotter och 1 Mos 32:22-31 om Jakos brottningskamp. Temat är ”Den kämpande tron”.
Solist i dagens gudstjänst är Josefina Gniste som är lovsångsledare, pastor, poddare och låtskrivare. Det blir också sång av en mindre a cappellagrupp under ledning av Åsa Åberg.