Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Församlingsforum ”Församlingsplanering” 13 maj kl 18.00 Cupolen

Vi har förmodligen alla hört berättelserna om missionärerna som lämnade hus, hemland och till och med familjen för att följa den kallelse som Gud lagt på deras hjärta. En kallelse som handlade om att bryta upp från det invanda och trygga för att ge sig ut på en resa tillsammans med Gud därför att det fanns fler människor som skulle få höra om Jesus. Under åren har vårt missionsarbete förändrats och så även Sverige. De senaste årtiondena har vi hört om hur våra församlingar i Sverige minskar i storlek och ibland även läggs ned. Idag är Sverige ett missionsland.

Sedan några år pågår ett nationellt arbete med att plantera nya församlingar inom vårt samfund Pingst för att motverka den negativa trenden bland våra församlingar. Fokus för dessa församlingsplanteringar är ofta de större städerna och tyvärr sker inte mycket arbete i de mindre städerna eller tätorterna.

Vi i församlingsledningen har under en tid arbetat med frågan om en satsning i Skänninge, då ortens pingstförsamling har haft det kämpigt. Olika möjligheter har undersökts, men då man beslutat att lägga ner församlingen så är det framför allt en satsning via en församlingsplantering som kvarstår som en möjlig väg framåt.

Med anledning av detta vill vi i församlingsledningen inbjuda dig till ett församlingsforum den 13 maj kl. 18 för att samtala och söka Guds väg i denna fråga. Vi känner ett ansvar för de församlingar/orter som finns runt omkring oss. Men för att en sådan satsning, en församlingsplantering, ska vara möjlig behövs det människor, likt våra tidigare missionärer, som fått en kallelse att bryta upp från det invanda och trygga, för att följa sitt hjärtas maning till ett nybyggarliv för Jesus i Skänninge.

Har du fått den kallelsen?