Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

BOOST – Inspirationsdag för Barn-, Ungdom- & Unga vuxnaledare

ANMÄL DIG HÄR

Välkommen till en dag då du får vara inför Gud, lyssna in genomtänkt kunskap i ämnen som berör, fika & äta riktigt god mat (utan kostnad) – och sist men inte minst få dela skön gemenskap med andra som också tycker att unga människor är viktiga!

Start och avslut på dagen har vi alla tillsammans! Vi delar vi bön och lovsång, fångar en del gemensamma utmaningar för vårt ledarskap och i avslutningen av dagen ger vår föreståndare Marcus Sönnerbrandt oss en uppmuntrande hälsning.

Vi får under dagen besök av Magnus Gnisterhed som jobbar med ledarskap och utveckling och han kommer att ge oss verktyg som handlar både om att lära känna oss själva bättre och att få andra att växa omkring oss.

Vi ska också ta på oss en missionärs glasögon och ser på Generation Z – de som är unga idag – hur når vi dem – den första postkristna generationen sedan vikingarna ? En vidareutveckling av förra årets generationsspaning, av vår egen Fredrik Elm.

Mitt på dagen kommer du få möjlighet att gå på två mer inriktade seminariepass med intressanta perspektiv.

Dagen är ett samarrangemang med Studieförbundet Bilda.

 

Program för dagen:

9:15 Incheckning

9:30-10 Bön och lovsång i Kapellet

10-10:45 Fika (i Slottet)

10:45-11:25 Generation Z – ur ett missionaltperspektiv – Fredrik Elm

11:30-12:30 Att hitta och engagera nya ledare – Magnus Gnisterhed

12:30-13:30 Lunch (i Annexet)

13:30 Seminariepass 1

14:30 Seminariepass 2

15:30 Fika (i Slottet)

16:00-17:00 Inför Gud – Marcus Sönnerbrandt

 

Seminarier

  1. Mitt beteende och mitt ledarskap – En workshop om olikheter och likheter i vårt sätt att kommunicera och interagera. En chans att lära känna och förstå varandra lite till! – Magnus Gnisterhed
  2. Det svåra samtalet – om att våga och orka prata om det svåra med våra unga som mår dåligt. Maria Nyman, verksamhetsledare på Origo/LP i Pingstkyrkan och regional ledare för LP med mångårig erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer lotsar oss i detta utmanande ämne.
  3. Kyrka & Familj – Att ge de bästa förutsättningarna för en växande tro – om partnerskap med barnens hemmiljö – Anna-Lena Öhrling & Daniel Bergfors tar oss ett steg till vidare på denna resa.
  4. Särskilda behov – Hur skapar vi goda möten för alla – vi lyssnar till Nathalie Bramfalk som brinner för detta och som till vardags arbetar med att skapa förutsättningar för kommunikation som inkluderar alla. Hon är också idéell Ungdomsledare i Pingstkyrkan.
  5. Småbarnspedagogik – Tips och idéer i arbetet med de yngsta barnen –
  6. YA – om varför Unga vuxna lämnar respektive stannar i kyrkan – vad säger forskningen och hur möter vi upp detta som församling? – Simon Berg, Unga Vuxnaledare i Pingstkyrkan.