Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

 

Välkommen till en glädjefylld kväll fylld av sång och
musik med värme, djup, glädje och hopp!
Cupolen 19.00

Viktig och rolig information om Allsångsfesten i Cupolen den 26 augusti kl 19.00!

Ibland blir det av olika skäl avhopp av medverkande och så har skett inför denna kväll. Peter Hallström har inte möjlighet att delta av personliga skäl. Vi hoppas att han får möjlighet att gästa oss vid annat tillfälle.

Men nu till den trevliga överraskningen: Vi har beslutat att öppna upp kvällens konsert lördag den 26 augusti kl 19.00-21.00 med fri entré för alla! Det kommer bli en unik konsert utöver det vanliga, med sång av och med:

  • Terese Fredenwall, Utbultstipendiat 2012 med motiveringen ”En briljant låtskrivare som vågat gå sin egen väg. Terese Fredenwall har klangen i rösten, skärpan i texterna och dessutom ett engagemang som sätter handling bakom de ord som hon sjunger.teresefredenwall.com. Terese är en svensk låtskrivare och sångerska, har medverkat flera gånger i melodifestivalen, Svensktoppen Nästa, har arbetat med Jenny Berggren (Ace of base), Jonah Nilsson (Dirty Loops) och Danny Saucedo (EMD), och har fyra soloskivor bakom sig.
  • Roland Utbult, som med sina älskade sånger har skrivit in sig i den kristna musikhistorien. Hans rika produktion av fantastiska sånger får vi ta del av denna kväll! http://www.utbult.se/mindex.html
  • Maria Gustin Bergström, Utbultstipendiat 2008 med motiveringen ”Djupt rotad i svensk musiktradition visar Maria Gustin Bergström att hon besitter det som i alla tider varit erkända psalmförfattares signum – förmågan att med helighet som fokus, trovärdigt förmedla människors glädje, förtröstan och längtan efter Gud.” Maria har också fått Anders Frostensonstipendiet flera gånger för sina sångtexter och har med sina tre soloskivor med eget material hittat sin egen nisch mellan folkmusik, psalm och visa. mariagustinbergstrom.se

Vi har också ett band för kvällen av högsta klass, bestående av:

  • Tobias Hedlund på slagverk, Utbultstipendiat 2013 med motiveringen ”En genreöverskridande musikskapare som öppnar famnen och skärper sinnena hos såväl publik som medmusikanter. Hela tiden genomsyrad av stor kärlek till sina kristna rötter.” Förutom slagverkare i olika sammanhang är Tobias också medlem i den prisbelönta folkmusikgruppen Jaerv. jaerv.com
  • Viktor Olofsson på gitarr. Viktor spelar med många av sveriges kristna artister som Bengt Johansson, Michael Jeff Johnson med många fler. Hösten 2016 gav han ut en jazzskiva, se http://www.dagen.se/kultur/teknik-och-kansla-1.805348, citat ur artikeln om Viktor: ”När vi pratar kreativa musiker inom kyrkan så låt oss inte glömma dessa unika jazzmästare. De är få men de finns och levererar på en hög nivå. Jag är glad att jag inte missade denna förnämliga skiva som hittills bara släppts digitalt.
  • Joel Hagen på saxofon och flöjter. Förutom att Joel spelar som musiker i många sammanhang är han också med i folkmusikgruppen Jaerv, jaerv.com citat från hemsidan: ”Det är fem fantastiskt skickliga musiker som hanterar instrumenten på ett fullständigt lysande sätt-i all slags musik – från polskor till fria improvisationer, med både enkla och mer- intrikata rytmer gungar vi med. Spelglädjen /skickligheten slår fullständigt knock-out på mig, och på publiken!
  • Markus Lundgren på bas, välkänd och skicklig Linköpingsbasist som spelar i många sammanhang.
  • Mikael Bergström på piano. Mikael är bandledare i Maria Gustin Bergströms band som består av musikerna ovan.

Det kommer bli en perfekt kväll för att bjuda med sig en vän! Sprid informationen om denna kväll till dina vänner. Ta vara på detta unika tillfälle med sång och musik av högsta kvalitet, med fokus på glädjen i Gud. Dörrarna öppnas 18.30 och det blir möjlighet att köpa fika efteråt.

För dig som redan köpt en biljett: maila info@pingstlinkoping.se så får du pengarna tillbaka mot att biljetten lämnas in.

 

Insläpp 18:30.

 

Övriga under helgen:

Lördagen den 26/8

Konsert på Linköpings Stadsfest

kl 15.00-16.00 på Stora scen

 

Söndagen 27/8

Allsångsgudstjänst kl 11.00

Arrangör Sionförsamlingen i Linköping och Lennart Magnussons Stiftelse