ERIKSHJÄLPEN

Erikshjälpen Secondhand har flyttat till en ny fräsch lokal på Bonnorpsgatan 9 i Tornby, precis intill MediaMarkt.

Vi har även utökat vårt kafé med fler sittplatser.

Erikshjälpen Second Hand Butiker är en ideell förening som samarbetar med lokala föreningar och församlingar i Sverige bl.a. Sionförsamlingen i Linköping.

Syftet med butikerna är att generera medel till bistånd, både i Sverige och utomlands. Överskottet från butikerna delas mellan Erikshjälpen och de lokala samarbetspartnerna i butiken.

Butiken drivs i samarbete mellan Erikshjälpen, Sionförsamlingen och MAF (missions- och hjälpflyg). Detta innebär att många av volontärerna som arbetar i butiken är medlemmar i Sionförsamlingen men även många andra arbetar volontärt. Det finns hela tiden behov av nya volontärer och om du är intresserad att pröva på uppgiften är du välkommen att kontakta butiken.

Det ekonomiska överskottet från butiken delas mellan Erikshjälpen (50%), Sionförsamlingen (och MAF (50%). Hur Erikshjälpen och MAF använder pengarna kan du läsa om på dera respektive hemsida. Den del av överskottet som tillfaller Sionförsamlingen fördelas till socialt arbete, främst bland barn, i bl.a. Tanzania, Bangladesh, Rumänien, Albanien samt Kenya. Om du vìll veta mer om hur pengarna används är du välkommen att kontakta församlingens expedition för vidare hänvisning.

Att driva en second hand-butik förutsätter att en mängd varor av olika slag kommer in för att kunna säljas. Vi tar emot i stort sett allt som är helt och rent; möbler, kläder, husgeråd, textilier, böcker, verktyg, cyklar mm mm. Du är välkommen att lämna in varor vid butiken eller ringa för hämtning om det gäller möbler eller andra större saker som du inte kan transportera själv. Telefonnumret till butiken är: 013 – 560 15 00.

Hjärtligt välkommen till second hand-butiken för att handla, lämna in gåvor eller för att arbeta som volontär!!

Läs ännu mer om Erikshjälpen på deras hemsida www.erikshjalpen.se