Inget valborgsmässofirande kommer äga rum vid Nya Slottet detta år på grund av den rådande pandemin och uppmaningen från Folkhälsomyndigheten att inte ha stora folksamlingar.

KAFÈ

Slottskaféet är under försäsong öppet den 9/5, 16/5, 21/5, 23/5, 30/5, 6/6, 13/6 klockan 11 till 17.

Redan från 5 maj fram till midsommar kommer vi dessutom att kunna erbjuda enklare fika tisdag till fredag mellan klockan 11 och 17.

När du kommer till slottskaféet finner du i anslutning till entrén detaljerad information om vårt dagsaktuella sortiment samt information om hur du går till väga för att beställa och betala.

Vi erbjuder till att börja med i huvudsak hembakat fikabröd från slottsbageriet, ostfrallor och glass, men kommer att utöka sortimentet längre fram på säsongen och räknar med att öppna med full personalstyrka och större sortiment med maträtter och fler sorters smörgåsar från midsommardagen den 20 juni. Slottskaféet är därefter öppet fram till den 16 augusti.

Det finns gott om plats att sitta utomhus vid kaféet eller på slottsverandan, i atriumgårdarna vid slottet, på en parkbänk eller på en filt nere vid badplatsen. Vi packar en påse som du kan ta med dig om du vill sätta sig i parken eller ta med på vandringen. Vill du sitta vid något av borden runt slottet kommer vi ut med ditt fika på en bricka. Under tiden fram till midsommar kommer platserna inne i caféet inte att vara tillgängliga utom på Kristi himmelsfärds dag, lördagar och vid dåligt väder.

Har du några frågor inför ditt besök är du välkommen att ringa vår växel 013-232560.

Välkommen till Nya Slottet Bjärka-Säby, den perfekta platsen för vila och rekreation!

GUIDNING.

Guidning för grupper erbjuds efter förfrågan till bokning@nyaslottet.se eller 013-232560.

Guidningar arrangeras i samarbete med Bilda.

icon_gudstjanst_50

icon_retreat_50

icon_konferens_50

icon_kalender_50

icon_kontakt_50