ALPHA

Kanske funderar du på om Gud existerar eller meningen med livet? Eller kanske är du nyfiken på att utforska detta med kristen tro? Då är vår Alphakurs perfekt för dig!
Alpha är en kurs för dig som är intresserade av att upptäcka vad kristen tro handlar om. Vem som helst kan gå en Alphakurs, men den vänder sig speciellt till dig som är nyfiken på och vill utforska den kristna tron närmare, eller är osäker på vad du egentligen tror på.
Välkommen till en kurs där vi tar din nyfikenhet på allvar och där du får ställa de stora frågorna: hur hänger den här tillvaron samman, vad är meningen med mitt liv, finns Gud?
Funderar du på om Gud existerar? Är du nyfiken på att utforska den kristna tron? Då är vår Alphakurs något för dig!

VAD ÄR ALPHA?

Alphakursen är till för dig som vill fundera och reflektera kring livets mening. Det är en plats där du kan komma och koppla av (, äta,) lyssna och dela dina tankar.

VEM ÄR ALPHA FÖR?

Alphakursen är till för alla, och speciellt anpassad för dig som inte är van kyrkobesökare.
Alpha är för alla och särskilt för:
dig som är nyfiken och vill utforska kristen tro lite närmare
dig som vill fräscha upp dina kunskaper om kristen tro
dig som är ny i församlingen/kyrkan och söker efter gemenskap
dig som förälder till barn i konfirmationsåldern
er som förbereder er inför vigsel eller dop

HUR ÄR EN ALPHA-ONLINETRÄFF UPPLAGD?

Alphaträffen består av tre delar. Varje träff inleds med en kort gemensam samling med alla deltagare. Därefter hålls ett föredrag via film, utifrån livets stora frågor. Slutligen är det dags för samtal i smågrupper där vi delar tankar med varandra i en öppen atmosfär.

HUR ÄR EN ALPHAKURS UPPLAGD?

Alphakursens grunddel består av 7 träffar på onsdagkvällar och ytterligare en träff på en lördagförmiddag. Vi tittar varje gång på en ny aspekt av den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp: Vem är Jesus? Hur ska jag kunna tro? Hur kan jag stå emot det onda? osv

BEHÖVER JAG HA NÅGRA FÖRKUNSKAPER?

Alphakursen är öppen för alla, oavsett bakgrund, tro och kunskap. Alla är lika välkomna!

HUR FUNGERAR ALPHA-ONLINE?

Du använder dig av en dator, läsplatta eller smartphone. Du kopplar upp dig på en länk som du kommer få av oss och du kommer få all information du behöver för att komma igång.

ANMÄLAN OCH FRÅGOR?

För mer information kan du höra av dig till

alpha@pingstlinkoping.se